Mennyire megbízható az Aliexpress?

Az AliExpress számos különféle áru hatalmas választékát kínálja. Akárcsak az Ebay esetében, náluk is magánszemélyek vagy cégek is bemutathatják és értékesíthetik termékeiket. Tipp: az Aliexpress magyar nyelven is elérhető.

Általánosságban: Igen, az AliExpress megbízható. De vigyázni kell, kitől vásárolsz. Az Ebay-hez hasonlóan az AliExpressen is vannak kétes hírű kereskedők, akik hamisított árukkal foglalkoznak.

Ha ez a hamisítás megsért egy védjegytörvényt, a vámhatóság visszatarthatja és megsemmisítheti azt. A vásárlói védelem révén visszakapja a pénzét, de a cikk visszavonhatatlanul eltűnt.

Az Aliexpress-en történő fizetés más, mint az Ebay vagy az Amazon. Mert itt az összegét az AliExpress visszatartja, amíg meg nem erősíti, hogy megérkezett a csomag.

Az eladó csak a tranzakció sikeres befejezése után kapja meg a pénzt.

AliExpress: Hogyan keressünk megbízható kereskedőket?

Ahhoz, hogy biztonságosan vásárolhass az AliExpress-en, és jó hírű kiskereskedőt találj, figyelembe kell venned néhány dolgot:

  • Mindig figyelj az eladó értékelésére. Ha egy kereskedő csak negatív véleményeket kapott, akkor jobb, ha nem rendelsz tőlük semmit.
  • Azonban akkor is érdemes óvatosnak lenni, ha a kkereskedőnek csak 5 csillagos minősítése van egyszavas mondatokkal. Ide tartozik például a „Szuper!” vagy „Nagyszerű!”, mivel ezek nem igazán részletes beszámolók.

Similar Posts